Motopony

30.06.2014 18:20

Existuje bezpočet kvalitních kapel a zpěváků, kteří nedostanou šanci se celosvětově prosadit. Troufám si říct, že jedna z takových kapel je právě Motopony. Dostala jsem se k ní díky kamarádovi a ihned se mi zalíbila.

Hodně stručná historie

Motopony se formovali hodně postupně. Jako první začal sólově v hudbě působit Daniel Blue. Později se k němu přidal buddy Rose, nejdřívě jako producent a později i jako právoplatný členk kapely. Konečně se k nim přidali i Brantley Cady a Forrest Mauvais a folk-elektro-pop skupina byla na světě. Svoje první a snad jen zatím jediné album vydali v květnu roku 2011.

Album

Album, které nevím jak jinak nazývat, než jednoduše Motopony, je směsí popu, rocku a stylu indie. Je podobně rozmanité jako celá kapela, jsou zde písně akustické i klasicky popové.

Po několikerém poslechu celého alba musím říct, že všechny písně jsou úžasné. Nejznámější je určitě píseň Wait for Me, k písni King of Diamonds kapely natočila i klip.

Jejich hudba

Hudba, kterou produkují, je plná emocí a přitom klidná a jaksi neurčitá. Můžete ji poslouchat neustále dokola a nakonec zjistíte, že ji berete jen jako příjemný podklad. To však ani zdaleka nesnižuje její hodnotu! Příjemná hudba je to na poslech, i slova mají svůj význam, což je v dnešní době poněkud ojedinělé. Sami se zkuste zaposlouchat a uvidíte, o čem mluvím.

 

$